miércoles, 20 de enero de 2010

Diari de lectura.

Mentre em vaig llegint el llibre de Tirant lo Blanc anire resumin les seues aventures tan de batalles com amoroses.

CAPÍTUL I, II

El rei va fer llegir una carta a Tirant, que acabava de vindre de Sicília, en la qual el rei de Constantinoble demana a un soldat que fos bo en armes ja que sinó pedrien les terres i els bens. Tirant va aceptar sense cap dubte. Quan va arribar allí va ser benvingut en una gran ceremonia, i una vegada aquesta va finalitzar va anar a saludar a les dones que es trobaven en dol degut a la mort del fill de rei. Va vore a una jove, molt bella, que era la filla de rei i germana del soldat mort i es va enamorar.

Cada dia que passava s'adonava de que es trobava més enamorat. Un dia la Princesa va fer manar un patge per comunicar a Tirant que el volia veure al mig dia per donar-li un consell. Carmesina li va avisar de que tinguera compte amb el duc de Macedónia ja que actuava amb actes de traïció.
Abans de partir la Princesa li va preguntar el nom de la dona que li causava eixe mal i ell li va entregar un mirall. Quan aquesta el va mirar es va assaventar de que era ella la causant, però ella no volia saber res del assumpte.


El que més m'ha cridat l'atenció ha sigut en la forma en que Tirant se li declara, ja que pense que es una de les formes més originals per fer-ho.

No hay comentarios:

Publicar un comentario