domingo, 24 de enero de 2010

Diari de lectura.

CAPÍTUL III, IV i V

L'ambaixador va anar a comunicar al rei que els turcs s'havien amagat en un plan molt bé, sense ser vistos. Però van vore com anaven al riu a beure, tan ells com els cavalls. El Duc de Macedonia va anar a atacar-los pero no van conseguir molt i van fugir correns. Els moros es van apropiar de la cuitat i van dir que també s'apropiarien de Constantinoble després d'agafar al Duc de Macedonia. Aleshores Tirant va començar a elaborar una estrategia, va reunir a molt homes disposats a batallar per l'Imperi i per les seues famílies. Abans de partir Tirant li demana un objecte personal a Carmesina, a lo que esta li va donar la seua camissa i ell se la va posar. El rei li dona unes cartes per al Duc de Macedonia, per al Conestable i per més.

Van acampar en un bell prat, prop de la cuitat Pelidàs. En saber la cuitat que recivien reforços es van alegrar, encara que ho feren amb molta discreció per a que no s'assabentaren els moros, i encara així ho van fer. Els moros per asegurar-se van enviar a quatre homes, que no acabaven d'estar bé per espiar. Tirant i un home que coneixia bé el terreny es van apropar per vore el campament dels moros. Quan aquestos li comunicaren la situació al poble, Tirant va demanar alguns homes per a que portaren a eixos espies, i es van oferir set homes. Aquestos es van amagar detrás del riu i van esperar que estigueren farts d'aigua per poder-lo caçar millor. I així ho feren, encara que a un el van tindre que tallar el cap.
Per la nit van partir per a fer la batalla, duien a moltes egües, i una vegada allí les van soltar. La reacció va ser que els caballs dels turcs es van tornar bojos i els turcs isqueren en busca d'aquestos sense estar armats, va ser un bon moment per atacar. El Gran Turc i el soldat al vore que perdien es van anar correns i es dirigien cap a la muntanya, van tallar el pont per poder salvar-se.
El Duc va quedar salvat, encara que aquest no mostrava cap nota d'agraïment, al contrari pareixia enfadat.

Els turcs molt desesperats li demanaren al rei d'Egipte que els ajudara en matar a Tirant, ja que era molt inteligent. Aquest ho va aceptar i va anar al campament de Tirant, que li va fer una gran benvinguda però el rei li va dir que era el cavaller més cruel i que li desitjava la mort.
Un serf del Soldà que era moro però desitjava ser cristià, es va aliar amb Tirant. Es va batejar i es ficà un nom cristià, li comunicava les accions dels moros i els moviments que aquestos hi feien. Quan arribava al campament moro, els enganyava dient que a qui estava traïcionant era als cristians.

1 comentario:

  1. Paula, no es tracta de resumir les aventures sinó d'expressar l'opinió que et mereixen.Vinga, a veure si els següents capítols són dignes de la teua opinió!

    ResponderEliminar